Katana of the Month  September 2008  mreedohio
 

Welcome to the KatRiders.com forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   KatRiders.com > Service Department > Mechanics 101

Mechanics 101 Can't get it to run right? Find a trick to add HP?
From the first oil change to completely rebuilding the engine,
this is the place to talk about the heart of the beast!


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2007, 12:13 AM   #1
Ti
Squid
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Lorenzo,CA
Posts: 41

Default help with a idle problem..

i have been rideing my 94 kat for about 2 months now.. for those 2 months it has been running great. i have taken off the tank a couple of times, jsut to look at the plugs and air filter mainly.. which the filter wus clean but the plugs needed to be changed. so, i decided to change the plugs a couple of days ago.. the bike started idleing low after the change of plugs.. at about 1k it wus idleing warm. i adjusted the idle screw and got it back to normal, about 1.4k, but now when i ride it rev it up.. it will drop to 2k like regular.. then from 2k.. it will drop to normal at a slower pace.. i dont really remeber it doing dat before but i never really pay attention to it.. im wondering why the idle decided to drop and is it normal the way its idleing now??

things that also been done the same time the spark plugs been changed..
-took it in to get new tires (front and back)
-the clip attached to the clutch assembly snapped off so i replace that
-also.. noticed the last time i took the tank off that the 4th carb had a crack on it on the top of the black plastic which wasnt there the last time i took off the tank (could that be the reason for the off idleing??)
-also note that the spark plugs that were in my kat were 750 plugs.. i got the regular 600 plugs now

mayber there is nothing wrong with my kat but im not sure as this being my first bike.. any information will be greatly appriciated..
Ti is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2007, 01:11 AM   #2
md86
Katastical
 
md86's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: 41035 & 45240
Posts: 22,992
eBay ID: md86dammit

Default Re: help with a idle problem..

Quote:
Originally Posted by Ti
-also.. noticed the last time i took the tank off that the 4th carb had a crack on it on the top of the black plastic which wasnt there the last time i took off the tank (could that be the reason for the off idleing??)
Yes , definately . Fix that crack or get another diaphram cover . Also ,check to make SURE your plug wires are seated on the plugs nice and tight .
__________________
I am a fluffy lil cuddly lovable bunny , dammit !



Katrider's rally 2011 - md86
md86 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

  KatRiders.com > Service Department > Mechanics 101

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle Problem... Help, please! rauns20 Mechanics 101 24 04-09-2008 10:18 AM
Idle problem source Mechanics 101 19 07-19-2007 01:03 AM
idle problem HyperC Mechanics 101 15 05-23-2007 07:23 PM
Yes,another idle problem Elwarno Mechanics 101 5 05-20-2007 11:50 PM
Idle problem with my '95 600 idrive1203 Mechanics 101 7 08-30-2006 04:52 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Katriders.com, Copyright ©2004 - 2018

Like Cigars? Check out Vitola.org