Katana of the Month - August 2008  lee3645
 

Welcome to the KatRiders.com forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   KatRiders.com > Service Department > Wiring and Electrics

Wiring and Electrics Questions, answers and posts pertaining to electrical mods and problems

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2017, 02:44 PM   #1
jponce
Squid
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 25

Default Some ignition help needed please!

Soo.. recently someone cut my ignition wire and try to hot wire my bike.. clearly they failed bt then left me on replacing it.

I just bought a cheap eBay one(my mistake) and just installed it today..



One problem though... it looks like the ignition switch was wired incorrectly.. when I put my bike in park and the lock position.. bike turns on

When I turn the bike off.. it goes in to park (with the tail light on) 🤦*♂️



I was wondering if someone know which wire are which just in case imma get hassle trying to get a new 1
jponce is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 08:31 PM   #2
Kreylyn
Kat King
 
Kreylyn's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Weaverville, NC
Posts: 15,682
eBay ID: Kreylyn

Default

Quote:
Originally Posted by jponce View Post
Soo.. recently someone cut my ignition wire and try to hot wire my bike.. clearly they failed bt then left me on replacing it.

I just bought a cheap eBay one(my mistake) and just installed it today..



One problem though... it looks like the ignition switch was wired incorrectly.. when I put my bike in park and the lock position.. bike turns on

When I turn the bike off.. it goes in to park (with the tail light on) 🤦*♂️



I was wondering if someone know which wire are which just in case imma get hassle trying to get a new 1
Wiring diagrams in the free to download manuals on the site.

Krey
__________________
93 750 Kat



Modified Swingarm, 5.5 GSXR Rear with 180/55 and 520 Chain, 750 to 600 Tail conversion, more to come. Long Term Project build thread http://katriders.com/vb/showthread.php?t=96736

"I've done this a thousand times before. What could possibly go wron.... Ooops!"
Kreylyn is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2017, 04:30 PM   #3
jponce
Squid
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 25

Default

Some advice needed

Soo I have not been able to start the bike ever since the ignition wire was cut.. I'm kinda limited to the tools I have and the one major one I don't have is a volt meter..

The bike ran and started fine before they cut my ignition soo I'm not sure what is causing a no spark ( I've changed spark plug and tested and it seems to show no spark)

Are there fuses outside the 30a one that control the ignition? They did pop the 30a fuse so was not to sure if anything else control the ignition
Can a faulty ignition switch cause no spark? ( I spliced the old one back together because of the defect on the new one I got)

I'm running out of option what they could have done when they cut my ignition wire
jponce is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2017, 06:58 PM   #4
92xjunker
Kat King
 
92xjunker's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10,574
eBay ID: guysmustang

Default

Yes, it can. Chinese electrical is not wired the same, color codes are not the same.
__________________
"I'm sorry, I didn't mean to upset you when I called you stupid. I thought you already knew..."
spammer police
USAF veteran
If your a veteran, join the KR veterans group
92xjunker is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2017, 10:48 AM   #5
jponce
Squid
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 25

Default

Quote:
Originally Posted by 92xjunker View Post
Yes, it can. Chinese electrical is not wired the same, color codes are not the same.
Yup.. it was the faulty ignition wire. Finally got a good ignition, installed it, and it fired up within two cranks.. appreciate the info 👍

Last edited by jponce; 08-08-2017 at 11:24 AM..
jponce is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

  KatRiders.com > Service Department > Wiring and Electrics

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is needed? kat600rdr Mechanics 101 14 06-07-2011 01:49 PM
Help needed daslex Suzuki Katana Talk 4 04-02-2010 12:57 PM
ignition key sticking in ignition vtchopperdude Mechanics 101 5 01-31-2010 12:38 PM
Help needed with poor man's ignition advancer cosmic Mechanics 101 8 03-10-2009 09:37 AM
help needed forsaken Mechanics 101 12 04-23-2008 03:55 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Katriders.com, Copyright ©2004 - 2017

Like Cigars? Check out Vitola.org